Nieuwsoverzicht

13 - 11 In actie in hartje Groningen

Het karakteristieke Groninger Museum, dat met water is omringd, vormde vandaag één van de locaties waar Wagenborg Nedlift haar creativiteit en vindingrijkheid mocht showen. In opdracht van BAM Bouw en Techniek heeft zij vandaag de oude luchtbehandelingskast vervangen door een nieuwe. Hoe dan? Precies. Dankzij het water niet de meest eenvoudige locatie om een kraan te positioneren. Daarom is ervoor gekozen een 300 tons mobiele kraan op de nabij gelegen Ubbo Emmiussingel te plaatsen, om vanaf daar de kast van het dak van het museum te hijsen en de nieuwe kast te plaatsen en zo het water te ‘overbruggen’. 

Lees meer op Wagenborg.com

26 - 10 Eerste inzet nieuwe Hoeflon TC1 Tracked Carrier van Wagenborg Nedlift

Onlangs heeft Wagenborg Nedlift een nieuwe Hoeflon TC1 Tracked Carrier aangeschaft. Een volledige elektrisch aangedreven en ideale mini transporter, die groots is door haar compactheid.

Lees meer op Wagenborg.com

26 - 10 Walk to Work schip Kasteelborg gedoopt in Den Helder

Aan de Nieuwediepkade in de haven van Den Helder is donderdag 25 oktober 2018 het tweede Walk to Work schip in de vloot van Wagenborg Offshore onthuld. Het Walk to Work Emergency Response and Rescue Vessel Kasteelborg werd gedoopt door mevrouw Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland. 

Lees meer op Wagenborg.com

25 - 10 Podiumbrücke in Bocholt op zijn plaats

In Bocholt (Duitsland) hebben we recentelijk een indrukwekkende operatie uitgevoerd: het transporteren, positioneren en plaatsen van de 47 meter lange Podiumbrücke. Een project waarbij we veel van onze verschillende disciplines en kwaliteiten hebben kunnen combineren om deze brug, de grootste verbindingsas van het KuBAal-project, succesvol en veilig te plaatsen.

Lees meer op Wagenborg.com

25 - 09 Hoeflon TC1 Tracked Carrier voor Wagenborg Nedlift!

Groots door haar compactheid, dat is de nieuwe Hoeflon TC1 Tracked Carrier van Wagenborg Nedlift! Een ideale mini tranporter voor typische ‘kruip en sluip’ werkzaamheden. De TC1 kan ‘alleen’ ingezet worden, maar ook als ideale aanvulling op één van onze compact kranen.

Lees meer op Wagenborg.com

24 - 09 Wagenborg Nedlift één van de eerste bedrijven met de nieuwe ISO 45001 en nieuwste VCA-P certificering!

Bij Wagenborg Nedlift staan kwaliteit en veiligheid voorop, altijd. In dit kader is Wagenborg Nedlift klaar voor de toekomst en blijft ze vooruitstrevend. Continu verbeteren met zorg voor mens en omgeving staat hoog op de agenda. Als één van de eerste bedrijven heeft Wagenborg Nedlift de certificering met betrekking tot de nieuwe ISO 45001:2018 en de nieuwste versie VCA-P 6.0/2017 succesvol afgerond.

Lees meer op Wagenborg.com

10 - 09 4 enorme tanks van ‘t Zand naar Farmsum

Onlangs heeft Wagenborg een prachtig A tot Z project mogen uitvoeren: het transport van vier enorme tanks van t‘ Zand in Noord Holland naar Farmsum in Groningen. Het totale project omvatte het watertransport van t‘ Zand naar Farmsum, de overslag van de tanks in Farmsum, het landtransport tot op fundatie in Farmsum en het plaatsen van de tanks.

Lees meer op Wagenborg.com

07 - 09 Wagenborg investeert wederom in nieuwe kranen

Na diverse investeringen in haar materieelvloot investeert Wagenborg Nedlift nu in een nieuwe DEMAG AC 500-8 en een DEMAG AC 160-5. Deze nieuwe 500 tonner en 160 tonner worden beiden naar verwachting geleverd in het eerste kwartaal van 2019. Beide kranen voldoen volledig aan de nieuwste milieu- en veiligheidseisen. De nieuwe Demag AC 500-8 en de AC 160-5 vormen een mooie aanvulling op de kraanvloot van Wagenborg Nedlift.

Lees meer op Wagenborg.com

31 - 08 Van Farmsum naar Delfzijl naar Texas!

Bij PMF in Farmsum heeft Wagenborg onlangs een prachtig project mogen uitvoeren: het wegen, vijzelen en transporteren van een 130 tons skid.

Lees meer op Wagenborg.com

24 - 08 Marconitorens Rotterdam omgedoopt tot The Lee Towers

Sommige beroemdheden krijgen een straat, maar zanger Leen Huijzer krijgt meteen twee complete torens. Twee van de drie Marconitorens in Rotterdam zijn onlangs omgedoopt tot The Lee Towers. Momenteel worden ze getransformeerd van kantoor naar woningen. Voor deze werkzaamheden moesten diverse bouwmaterialen en een nieuwe glazenwasinstallatie naar het dak op 94(!) meter hoogte worden gehesen. Een belangrijke voorwaarde was wel dat de drukke Galvanistraat bereikbaar moest blijven voor de hulpdiensten.

Lees meer op Wagenborg.com

26 - 06 Wagenborg Nedlift vereerd met een bijzonder bezoek!

Op donderdag 7 juni was het Nationale Prokkelstagedag. Vanuit de stichting NOVO ontvingen wij als Wagenborg Nedlift de vraag of het mogelijk zou zijn om voor één van de cliënten van NOVO een ‘stagedag’ te organiseren, om te laten zien wat we bij Wagenborg Nedlift zoal doen. ‘Jan-Hendrik zijn wens is een dag iets te doen met grote machines’. Of wij deze wens zouden kunnen vervullen? Zeker weten, van harte welkom! Afgelopen donderdag meldde de 47-jarige Jan-Hendrik zich om 10.00 uur, samen met zijn stagebegeleider Pieter vanuit het Noorderpoort, bij de balie van ons hoofdkantoor in Groningen. Enigszins gespannen, maar vol enthousiasme en heel veel zin in de dag. Onder het genot van een kop koffie gingen we in gesprek met Jan-Hendrik.

Lees meer op Wagenborg.com

04 - 06 Skywalk in the air!

Na een intensieve voorbereidingsfase heeft Wagenborg in mei 2018 een bijzondere glazen voetgangersbrug geplaatst bij het nieuwe station Elbrücken in Hamburg (Duitsland).

Lees meer op Wagenborg.com

01 - 05 Omvangrijk, zwaar en vanaf het water uitgevoerd: renovatie buitenverlader AkzoNobel

“In alle opzichten een huzarenstukje. Omvangrijk, zwaar en vanaf het water uitgevoerd, onder soms zeer slechte weercondities. Niet voor niets hebben we tijdens de voorbereidingen veel aandacht geschonken aan veiligheid. Dat betrof de uitvoering, training én opleiding. En mij is van dit project slechts één incidentje bekend, namelijk iemand die zijn teen stootte.” Harry Oudman, Manager Projects bij Wagenborg Nedlift, kijkt uitermate tevreden terug op de maandenlange renovatie van de buitenverlader van AkzoNobel.

Lees meer op Wagenborg.com

27 - 04 Wagenborg Nedlift wint twee ESTA awards!

Tijdens de ‘ESTA’s Users Night 2018’ in Parijs heeft ESTA, de Europese vereniging voor transport- en hijsbedrijven, Wagenborg Nedlift uitgeroepen tot winnaar in maar liefst twee categorieën! Zowel voor het project Pontsteiger Amsterdam (in de categorie ‘mobiele kranen > 120 ton’) als voor het project Kirkenes (in de categorie ‘SPMT’) heeft Wagenborg Nedlift een ESTA award in ontvangst mogen nemen.

Lees meer op Wagenborg.com

10 - 04 Wagenborg 4 keer genomineerd voor ESTA Award!

Jaarlijks reikt ESTA (de Europese associatie voor zwaar transport- en kraanbedrijven) in tien categorieën een award uit voor het meest innovatieve, ingewikkelde of op andere manier ongewone kraan- of transportproject van het jaar. Hierbij wordt gekeken naar veilige uitvoering, professionaliteit en klanttevredenheid. Dit jaar heeft ESTA Wagenborg in maar liefst 4 categorieën genomineerd voor een ESTA Award!

Lees meer op Wagenborg.com