Nieuwsoverzicht

10 - 01 Wagenborg verzorgt transport en installatie van stalen dokdeur

Wagenborg Sleepdienst heeft in opdracht van De Kok Staalbouw een stalen dokdeur getransporteerd en geplaatst in de haven van Amsterdam. De dokdeur is bestemd voor een nieuwe megawerf die jachtbouwer Royal Van Lent Shipyard bouwt in het westelijk havengebied op de grens van de Hornhaven en de Moezelhaven. Dit betreft onder meer de realisatie van een dok van een 35 meter hoog en 170 meter lang.  

Lees meer op Wagenborg.com

14 - 12 Dé oplossing voor hijswerkzaamheden in krappe ruimtes: de Hoeflon C10!

Speciaal voor het uitvoeren van hijswerkzaamheden in erg krappe ruimtes: de nieuwe compactkraan van Wagenborg Nedlift, de Hoeflon C10! Slank, compact en hij past door iedere deur. Toch is de Hoeflon C10 enorm krachtig: de kraan tilt lasten tot maar liefst 4 ton!

Lees meer op Wagenborg.com

13 - 12 Installaties voor nieuwe babyvoeding fabriek geplaatst

In het Brabantse Haps verrijst een ultramoderne fabriek voor de productie van babyvoeding om te voldoen aan de sterk groeiende en wereldwijde vraag naar gespecialiseerde babyvoeding. De nieuwe fabriek is voorzien van de nieuwste technologieën, waarmee zeer energie-efficiënt geproduceerd kan worden.

Lees meer op Wagenborg.com

22 - 11 Ontmanteling voormalige gaszuiveringsinstallatie Emmen

Dit voorjaar sloot NAM de gaszuiveringsinstallatie (GZI) in Emmen. Onlangs is onder begeleiding van SGS Search Ingenieursbureau het ontmantelen van de installatie gestart. Op maandag 19 november jl. was het de eer aan Wagenborg Nedlift om met haar 500 tons mobiele kraan maar liefst 5 motoren uit de installatie te verwijderen. De motoren, met een gewicht van circa 60 ton per stuk, zijn volledig volgens plan en in opdracht van VSM Sloopwerken verwijderd. Het totale ontmantelingsproces zal in totaal circa een jaar duren. 

Lees meer op Wagenborg.com

19 - 11 Wagenborg verleent assistentie na aanvaring op de Noordzee

Afgelopen donderdagavond is Wagenborg Sleepdienst gevraagd assistentie te verlenen op de Noordzee nadat een aanvaring had plaats gevonden tussen Turkse schip Paksoy 1 en de Nederlandse Eems Cobalt. 

Lees meer op Wagenborg.com

13 - 11 In actie in hartje Groningen

Het karakteristieke Groninger Museum, dat met water is omringd, vormde vandaag één van de locaties waar Wagenborg Nedlift haar creativiteit en vindingrijkheid mocht showen. In opdracht van BAM Bouw en Techniek heeft zij vandaag de oude luchtbehandelingskast vervangen door een nieuwe. Hoe dan? Precies. Dankzij het water niet de meest eenvoudige locatie om een kraan te positioneren. Daarom is ervoor gekozen een 300 tons mobiele kraan op de nabij gelegen Ubbo Emmiussingel te plaatsen, om vanaf daar de kast van het dak van het museum te hijsen en de nieuwe kast te plaatsen en zo het water te ‘overbruggen’. 

Lees meer op Wagenborg.com

26 - 10 Eerste inzet nieuwe Hoeflon TC1 Tracked Carrier van Wagenborg Nedlift

Onlangs heeft Wagenborg Nedlift een nieuwe Hoeflon TC1 Tracked Carrier aangeschaft. Een volledige elektrisch aangedreven en ideale mini transporter, die groots is door haar compactheid.

Lees meer op Wagenborg.com

26 - 10 Walk to Work schip Kasteelborg gedoopt in Den Helder

Aan de Nieuwediepkade in de haven van Den Helder is donderdag 25 oktober 2018 het tweede Walk to Work schip in de vloot van Wagenborg Offshore onthuld. Het Walk to Work Emergency Response and Rescue Vessel Kasteelborg werd gedoopt door mevrouw Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland. 

Lees meer op Wagenborg.com

25 - 10 Podiumbrücke in Bocholt op zijn plaats

In Bocholt (Duitsland) hebben we recentelijk een indrukwekkende operatie uitgevoerd: het transporteren, positioneren en plaatsen van de 47 meter lange Podiumbrücke. Een project waarbij we veel van onze verschillende disciplines en kwaliteiten hebben kunnen combineren om deze brug, de grootste verbindingsas van het KuBAal-project, succesvol en veilig te plaatsen.

Lees meer op Wagenborg.com

25 - 09 Hoeflon TC1 Tracked Carrier voor Wagenborg Nedlift!

Groots door haar compactheid, dat is de nieuwe Hoeflon TC1 Tracked Carrier van Wagenborg Nedlift! Een ideale mini tranporter voor typische ‘kruip en sluip’ werkzaamheden. De TC1 kan ‘alleen’ ingezet worden, maar ook als ideale aanvulling op één van onze compact kranen.

Lees meer op Wagenborg.com

24 - 09 Wagenborg Nedlift één van de eerste bedrijven met de nieuwe ISO 45001 en nieuwste VCA-P certificering!

Bij Wagenborg Nedlift staan kwaliteit en veiligheid voorop, altijd. In dit kader is Wagenborg Nedlift klaar voor de toekomst en blijft ze vooruitstrevend. Continu verbeteren met zorg voor mens en omgeving staat hoog op de agenda. Als één van de eerste bedrijven heeft Wagenborg Nedlift de certificering met betrekking tot de nieuwe ISO 45001:2018 en de nieuwste versie VCA-P 6.0/2017 succesvol afgerond.

Lees meer op Wagenborg.com

10 - 09 4 enorme tanks van ‘t Zand naar Farmsum

Onlangs heeft Wagenborg een prachtig A tot Z project mogen uitvoeren: het transport van vier enorme tanks van t‘ Zand in Noord Holland naar Farmsum in Groningen. Het totale project omvatte het watertransport van t‘ Zand naar Farmsum, de overslag van de tanks in Farmsum, het landtransport tot op fundatie in Farmsum en het plaatsen van de tanks.

Lees meer op Wagenborg.com

07 - 09 Wagenborg investeert wederom in nieuwe kranen

Na diverse investeringen in haar materieelvloot investeert Wagenborg Nedlift nu in een nieuwe DEMAG AC 500-8 en een DEMAG AC 160-5. Deze nieuwe 500 tonner en 160 tonner worden beiden naar verwachting geleverd in het eerste kwartaal van 2019. Beide kranen voldoen volledig aan de nieuwste milieu- en veiligheidseisen. De nieuwe Demag AC 500-8 en de AC 160-5 vormen een mooie aanvulling op de kraanvloot van Wagenborg Nedlift.

Lees meer op Wagenborg.com

31 - 08 Van Farmsum naar Delfzijl naar Texas!

Bij PMF in Farmsum heeft Wagenborg onlangs een prachtig project mogen uitvoeren: het wegen, vijzelen en transporteren van een 130 tons skid.

Lees meer op Wagenborg.com

24 - 08 Marconitorens Rotterdam omgedoopt tot The Lee Towers

Sommige beroemdheden krijgen een straat, maar zanger Leen Huijzer krijgt meteen twee complete torens. Twee van de drie Marconitorens in Rotterdam zijn onlangs omgedoopt tot The Lee Towers. Momenteel worden ze getransformeerd van kantoor naar woningen. Voor deze werkzaamheden moesten diverse bouwmaterialen en een nieuwe glazenwasinstallatie naar het dak op 94(!) meter hoogte worden gehesen. Een belangrijke voorwaarde was wel dat de drukke Galvanistraat bereikbaar moest blijven voor de hulpdiensten.

Lees meer op Wagenborg.com