Nieuwsoverzicht

26 - 06 Wagenborg Nedlift vereerd met een bijzonder bezoek!

Op donderdag 7 juni was het Nationale Prokkelstagedag. Vanuit de stichting NOVO ontvingen wij als Wagenborg Nedlift de vraag of het mogelijk zou zijn om voor één van de cliënten van NOVO een ‘stagedag’ te organiseren, om te laten zien wat we bij Wagenborg Nedlift zoal doen. ‘Jan-Hendrik zijn wens is een dag iets te doen met grote machines’. Of wij deze wens zouden kunnen vervullen? Zeker weten, van harte welkom! Afgelopen donderdag meldde de 47-jarige Jan-Hendrik zich om 10.00 uur, samen met zijn stagebegeleider Pieter vanuit het Noorderpoort, bij de balie van ons hoofdkantoor in Groningen. Enigszins gespannen, maar vol enthousiasme en heel veel zin in de dag. Onder het genot van een kop koffie gingen we in gesprek met Jan-Hendrik.

Lees meer op Wagenborg.com

04 - 06 Skywalk in the air!

Na een intensieve voorbereidingsfase heeft Wagenborg in mei 2018 een bijzondere glazen voetgangersbrug geplaatst bij het nieuwe station Elbrücken in Hamburg (Duitsland).

Lees meer op Wagenborg.com

01 - 05 Omvangrijk, zwaar en vanaf het water uitgevoerd: renovatie buitenverlader AkzoNobel

“In alle opzichten een huzarenstukje. Omvangrijk, zwaar en vanaf het water uitgevoerd, onder soms zeer slechte weercondities. Niet voor niets hebben we tijdens de voorbereidingen veel aandacht geschonken aan veiligheid. Dat betrof de uitvoering, training én opleiding. En mij is van dit project slechts één incidentje bekend, namelijk iemand die zijn teen stootte.” Harry Oudman, Manager Projects bij Wagenborg Nedlift, kijkt uitermate tevreden terug op de maandenlange renovatie van de buitenverlader van AkzoNobel.

Lees meer op Wagenborg.com

27 - 04 Wagenborg Nedlift wint twee ESTA awards!

Tijdens de ‘ESTA’s Users Night 2018’ in Parijs heeft ESTA, de Europese vereniging voor transport- en hijsbedrijven, Wagenborg Nedlift uitgeroepen tot winnaar in maar liefst twee categorieën! Zowel voor het project Pontsteiger Amsterdam (in de categorie ‘mobiele kranen > 120 ton’) als voor het project Kirkenes (in de categorie ‘SPMT’) heeft Wagenborg Nedlift een ESTA award in ontvangst mogen nemen.

Lees meer op Wagenborg.com

10 - 04 Wagenborg 4 keer genomineerd voor ESTA Award!

Jaarlijks reikt ESTA (de Europese associatie voor zwaar transport- en kraanbedrijven) in tien categorieën een award uit voor het meest innovatieve, ingewikkelde of op andere manier ongewone kraan- of transportproject van het jaar. Hierbij wordt gekeken naar veilige uitvoering, professionaliteit en klanttevredenheid. Dit jaar heeft ESTA Wagenborg in maar liefst 4 categorieën genomineerd voor een ESTA Award!

Lees meer op Wagenborg.com

07 - 03 Walk to Work schip Kasteelborg in de vaart genomen

Vandaag is het tweede walk to work schip van Wagenborg Offshore onder de naam 'Kasteelborg' in de vaart genomen. Het schip is op de scheepswerf van Koninklijke Niestern Sander in slechts 12 weken omgebouwd van standaard offshore bevoorradingsschip tot dit specialistische walk to work schip. Een prestatie waar zowel NAM/Shell UK als Wagenborg trots op zijn.

Lees meer op Wagenborg.com

15 - 02 Wagenborg breidt wederom haar kraanvloot verder uit!

Wagenborg Nedlift, specialist op het gebied van horizontaal, verticaal en zwaar transport heeft opnieuw haar kraanvloot verder uitgebreid. Dit keer voegt Wagenborg 3 nieuwe Tadano’s toe aan haar kraanvloot. Het gaat twee Tadano’s HK40 en om één Tadano ATF70G-4.

Lees meer op Wagenborg.com

13 - 02 Integrated Monopile Installer geladen, gelost en geplaatst

Het plaatsen van monopiles in zee zorgt voor overlast voor het onderwaterleven. Om de onderwaterwereld te beschermen, heeft IHC IQIP de Integrated Monopile Installer ontwikkeld. Dit systeem installeert monopiles binnen de huidige geluidsnormen, inclusief de normen voor Duitse offshore wind projecten. Daarnaast kan de Integrated Monopile Installer in verschillende en slechtere weersomstandigheden dan voorheen gebruikt worden en bezit het verschillende functies die de installatietijd reduceren en de monopiles op een efficiënte manier installeren. Aan Wagenborg de eer de verschillende delen van één van deze systemen van IHC IQIP te laden, te lossen en te plaatsen. Een prachtig en veelzijdig gecombineerd project!

Lees meer op Wagenborg.com

08 - 02 Brugdekken zeesluizen Farmsum succesvol vervangen

In opdracht van SOLIDD Steel Structures heeft Wagenborg de oude houten brugdekken van de basculebrug en balansbrug bij de zeesluizen in Farmsum vervangen door nieuwe stalen brugdekken. Medio januari is het brugdek van de basculebrug vervangen en eind januari het brugdek van de balansbrug. Een letterlijk en figuurlijk knap ‘staaltje’ werk!

Lees meer op Wagenborg.com

25 - 01 Up end system gelost in IJmuiden

In opdracht van Breman Machinery B.V. heeft Wagenborg medio januari in IJmuiden een uit twee delen bestaand ‘up end system’ van Seaway Heavy Lifting gelost en in de hal van Breman geplaatst. Hier zal het systeem een update ondergaan.

Lees meer op Wagenborg.com

04 - 01 Wagenborg plaatst order voor 2 nieuwe Spierings SK1265-AT6

Wagenborg heeft een order geplaatst voor 2 nieuwe Spierings torenkranen. Naast de 4 reeds bestelde Spierings SK597-AT4 investeert Wagenborg ook in haar vloot van het grootste type mobiele torenkraan.

Lees meer op Wagenborg.com

18 - 12 Terex AC40 citykraan – aan de slag

Met de komst van de Terex AC40 heeft Wagenborg er wederom een citykraan bij. Nu de laatste werkzaamheden afgerond zijn, is de kraan klaar om ingezet te worden. Op het hoofdkantoor van Wagenborg Nedlift in Groningen heeft medio december de sleuteloverdracht plaatsgevonden.

Lees meer op Wagenborg.com

15 - 12 Wagenborg tekent voor vier nieuwe Spierings SK597-AT4 torenkranen

Begin december heeft Wagenborg de overeenkomst met Spierings getekend voor maar liefst vier nieuwe SK597-AT4 torenkranen. Met deze prachtige investering in de nieuwste generatie van de Spierings hydraulische mobiele kranen versterkt Wagenborg haar kraanvloot.

Lees meer op Wagenborg.com

11 - 12 12 kranen – 370 meter leiding

In Bleiswijk wordt hard gebouwd aan twee biomassacentrales. Deze centrales wekken duurzame energie op door middel van de verbranding van biomassa. De restwarmte die tijdens deze verbranding vrijkomt, zal worden gebruikt voor de verwarming van een aantal kassen. De overige restwarmte zal gebruikt worden ten behoeve van stadsverwarming. Wagenborg heeft in opdracht van Visser & Smit Hanab de hijswerkzaamheden mogen uitvoeren ten behoeve van het plaatsen van de 370 meter lange warmteleiding. Deze leiding verbindt de biomassacentrales met elkaar en het warmtenet.

Lees meer op Wagenborg.com

01 - 12 Van secties tot schip

In opdracht van Barkmeijer Stroobos B.V. heeft Wagenborg een aantal scheepssecties verreden, gehesen en gesleed voor de bouw van een baggerschip. Grotendeels zijn de secties op de scheepswerf van Barkmeijer in Stroobos gebouwd. Een aantal secties is gebouwd op de werf van Niestern Sander in Delfzijl. Aan Wagenborg de taak om alle secties naar het dok te transporteren en te plaatsen.

Lees meer op Wagenborg.com