Nieuwsoverzicht

15 - 02 Wagenborg breidt wederom haar kraanvloot verder uit!

Wagenborg Nedlift, specialist op het gebied van horizontaal, verticaal en zwaar transport heeft opnieuw haar kraanvloot verder uitgebreid. Dit keer voegt Wagenborg 3 nieuwe Tadano’s toe aan haar kraanvloot. Het gaat twee Tadano’s HK40 en om één Tadano ATF70G-4.

Lees meer op Wagenborg.com

13 - 02 Integrated Monopile Installer geladen, gelost en geplaatst

Het plaatsen van monopiles in zee zorgt voor overlast voor het onderwaterleven. Om de onderwaterwereld te beschermen, heeft IHC IQIP de Integrated Monopile Installer ontwikkeld. Dit systeem installeert monopiles binnen de huidige geluidsnormen, inclusief de normen voor Duitse offshore wind projecten. Daarnaast kan de Integrated Monopile Installer in verschillende en slechtere weersomstandigheden dan voorheen gebruikt worden en bezit het verschillende functies die de installatietijd reduceren en de monopiles op een efficiënte manier installeren. Aan Wagenborg de eer de verschillende delen van één van deze systemen van IHC IQIP te laden, te lossen en te plaatsen. Een prachtig en veelzijdig gecombineerd project!

Lees meer op Wagenborg.com

08 - 02 Brugdekken zeesluizen Farmsum succesvol vervangen

In opdracht van SOLIDD Steel Structures heeft Wagenborg de oude houten brugdekken van de basculebrug en balansbrug bij de zeesluizen in Farmsum vervangen door nieuwe stalen brugdekken. Medio januari is het brugdek van de basculebrug vervangen en eind januari het brugdek van de balansbrug. Een letterlijk en figuurlijk knap ‘staaltje’ werk!

Lees meer op Wagenborg.com

25 - 01 Up end system gelost in IJmuiden

In opdracht van Breman Machinery B.V. heeft Wagenborg medio januari in IJmuiden een uit twee delen bestaand ‘up end system’ van Seaway Heavy Lifting gelost en in de hal van Breman geplaatst. Hier zal het systeem een update ondergaan.

Lees meer op Wagenborg.com

04 - 01 Wagenborg plaatst order voor 2 nieuwe Spierings SK1265-AT6

Wagenborg heeft een order geplaatst voor 2 nieuwe Spierings torenkranen. Naast de 4 reeds bestelde Spierings SK597-AT4 investeert Wagenborg ook in haar vloot van het grootste type mobiele torenkraan.

Lees meer op Wagenborg.com

18 - 12 Terex AC40 citykraan – aan de slag

Met de komst van de Terex AC40 heeft Wagenborg er wederom een citykraan bij. Nu de laatste werkzaamheden afgerond zijn, is de kraan klaar om ingezet te worden. Op het hoofdkantoor van Wagenborg Nedlift in Groningen heeft medio december de sleuteloverdracht plaatsgevonden.

Lees meer op Wagenborg.com

15 - 12 Wagenborg tekent voor vier nieuwe Spierings SK597-AT4 torenkranen

Begin december heeft Wagenborg de overeenkomst met Spierings getekend voor maar liefst vier nieuwe SK597-AT4 torenkranen. Met deze prachtige investering in de nieuwste generatie van de Spierings hydraulische mobiele kranen versterkt Wagenborg haar kraanvloot.

Lees meer op Wagenborg.com

11 - 12 12 kranen – 370 meter leiding

In Bleiswijk wordt hard gebouwd aan twee biomassacentrales. Deze centrales wekken duurzame energie op door middel van de verbranding van biomassa. De restwarmte die tijdens deze verbranding vrijkomt, zal worden gebruikt voor de verwarming van een aantal kassen. De overige restwarmte zal gebruikt worden ten behoeve van stadsverwarming. Wagenborg heeft in opdracht van Visser & Smit Hanab de hijswerkzaamheden mogen uitvoeren ten behoeve van het plaatsen van de 370 meter lange warmteleiding. Deze leiding verbindt de biomassacentrales met elkaar en het warmtenet.

Lees meer op Wagenborg.com

01 - 12 Van secties tot schip

In opdracht van Barkmeijer Stroobos B.V. heeft Wagenborg een aantal scheepssecties verreden, gehesen en gesleed voor de bouw van een baggerschip. Grotendeels zijn de secties op de scheepswerf van Barkmeijer in Stroobos gebouwd. Een aantal secties is gebouwd op de werf van Niestern Sander in Delfzijl. Aan Wagenborg de taak om alle secties naar het dok te transporteren en te plaatsen.

Lees meer op Wagenborg.com

30 - 11 Het dak erop!

In Assen wordt vanaf 2016 hard gewerkt aan de nieuwe stationsomgeving. Dit project is samen met 7 andere projecten onderdeel van het programma FlorijnAs, waaraan Wagenborg in 2015 een bijdrage heeft mogen leveren met het plaatsen van de ‘Blauwe As’. De FlorijnAs is een groot ontwikkelingsprogramma om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren, voor een toekomstbestendig Assen.

Lees meer op Wagenborg.com

28 - 11 Succesvolle berging havenkraan door Wagenborg Sleepdienst

Wagenborg Sleepdienst heeft succesvol een te water geraakte havenkraan in Wilhelmshaven geborgen. De havenkraan was door een storm in oktober te water geraakt.

Lees meer op Wagenborg.com

27 - 11 Af! De nieuwe Grove GMK3060 is er klaar voor

De laatste werkzaamheden aan de nieuwe 60 tons Grove GMK3060 zijn vorige week verricht. Inmiddels zijn alle werkzaamheden aan de kraan afgerond en heeft op maandag 27 november 2017 de officiële sleuteloverdracht plaatsgevonden op het hoofdkantoor van Wagenborg Nedlift in Groningen.

Lees meer op Wagenborg.com

24 - 11 Klaar voor de start..

Afgelopen week heeft Wagenborg een nieuwe Grove GMK3060 toegevoegd aan haar wagenpark. Op de werkplaats van het Wagenborg Nedlift hoofdkantoor in Groningen worden de laatste handelingen verricht en wordt de 60 tonner klaargestoomd voor het werk.

Lees meer op Wagenborg.com

20 - 11 Wagenborg Offshore levert tweede ‘Walk-to-Work’ schip in de zuidelijke Noordzee

Wagenborg Offshore heeft een 6-jarig contract getekend met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en SHELL UK Exploration & Production (Shell UK) voor de levering van een tweede ‘walk-to-work’ schip. NAM en Shell UK werken samen in een gecombineerde business unit aan de gasproductie op de zuidelijke Noordzee. Het schip zal deze offshore-activiteiten ondersteunen. Dit langetermijncontract werd op 13 november ondertekend door de directeuren van de bedrijven. Het zogenaamde 'Walk-to-Work Emergency Response and Rescue Vessel’  (W2W ERRV) zal fungeren als standby- en ondersteuningsvaartuig voor inspectie en onderhoud van de onbemande platforms in zowel Nederlandse als Britse wateren.

Lees meer op Wagenborg.com

06 - 11 Wagenborg Shipping wint ‘Maritime KVNR Shipping Award´ met Easymax

Wagenborg Shipping heeft de Maritime KVNR Shipping Award 2017 gewonnen met het innovatieve en duurzame vrachtschip Egbert Wagenborg van het nieuwe type ‘EasyMax’. De prijs is  door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders uitgereikt tijdens het Maritime Award Gala, waar de Nederlandse maritieme innovatiekracht in de spotlights wordt gezet.  

Lees meer op Wagenborg.com