Testimonial

Dusty Kokkeler - Torenbouwer

Dusty Kokkeler
Geboren in: 1989, Nederland
Werkzaam bij: Wagenborg Foxdrill
Sinds: 2007
Carriereniveau: professional

Het buitenland is avontuurlijk. Als je jong bent dan biedt Foxdrill je extra ‘bagage’. Je wordt er wijzer en volwassen door.

Mijn verhaal

De eerste twee weken heb ik cursussen gevolgd: hoogwerker, heftruck, veiligheid, VCA, ect. Hierna ben ik gelijk het veld ingegaan. Ik werd bij een project in Duitsland gekoppeld aan één van de collega’s. Als je hier komt werken word je altijd gekoppeld aan een collega. Hij legt je alles uit. De eerste klus is meer de ‘kat uit de boom’ kijken. Het duurt wel meer dan twee jaar voordat je professional torenbouwer bent en zelfs daarna leer je elke keer weer wat nieuws. Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn erg belangrijk bij ons, daarom hebben we ook de veiligste middelen.

Het buitenland is avontuurlijk. Als je jong bent dan biedt Foxdrill je extra bagage. Je wordt er wijzer en volwassen door. Je maakt wat mee in dit werk. Ik ben in Irak, Tsjetsjenië, Nigeria, Gabon, Algerije, Siberië, Dubai, etc. geweest. Ik heb in gebieden gestaan waar het -40 graden is en in gebieden waar het +50 graden is. In Gabon zagen we zelfs wilde olifanten naast de toren staan, dat zijn geweldige dingen om mee te maken.
Na 1 ½ jaar heb ik een vast contract gekregen en mijn Offshore papieren gehaald. Je mag dan werken op een olieplatform op zee.

Het is een sociaal bedrijf, persoonlijk gericht, je kunt bij elkaar terecht met al je problemen, elke klus is anders en je moet vaak improviseren.

Mijn loopbaan

Ik zocht werk en via mijn pa ben ik bij Wagenborg Foxdrill gekomen. Ik had nooit gedacht dat ik dit werk zou doen. Na twee gesprekken ben ik aangenomen.