Testimonial

Henk Schaapman - Ploegleider

Henk Schaapman
Geboren in: 1963, Nederland
Werkzaam bij: Wagenborg Reining
Sinds: 1987
Carriereniveau: professional
Werkveld: Carrière in warehousing

Mijn ambitie om te leren en mijn positieve houding hebben ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk ploegleider ben geworden.

Mijn loopbaan

In 1987 ben ik bij Wagenborg begonnen als matroos. Ik kon echter in 1999 wegens medische redenen niet meer blijven werken in de scheepvaart. Wagenborg heeft me toen in 2000 een baan aangeboden bij Wagenborg Reining, als warehousemedewerker. Ik sta altijd positief in mijn werk, ook als ik niet meer hetgene kan doen wat ik het mooiste vindt. Bij Reining heb ik me voor alle cursussen en trainingen ingeschreven. Mijn ambitie om te leren en mijn positieve houding hebben ervoor gezorgd dat ik voorman en uiteindelijk ploegleider ben geworden.

Mijn verhaal

Ik heb 26 jaar elke dag met plezier gewerkt. Ik doe mijn werk met passie en enthousiasme. Je hebt veel contact met de collega’s op het kantoor als ploegleider. Om een goede ploegleider te worden moet je stressbestendig en oplossingsgericht zijn en een positieve uitstraling hebben. Je kunt als ploegleider niet met iedereen vriendjes zijn, dat moet je altijd in je achterhoofd houden. Je leert op een gegeven moment je collega’s kennen en je weet dan hoe je met ze om moet gaan.

Voor mijn 25 jarig dienstverband heeft Wagenborg mij gevraagd wat ik voor festiviteiten wou houden. Zo kon ik op kosten van Wagenborg uit eten gaan, maar ik ben niet iemand die graag in het middelpunt van de belangstelling staat en dus heb ik dit niet gedaan. Ik ben zo iemand van ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’, dus ik heb het gehouden bij de normale gratificatie, waardebonnen en een bos bloemen.

Als je jong bent en je komt bij Wagenborg werken, dan heb je zoveel mogelijkheden binnen het bedrijf. Je kunt hier zoveel keuzes maken en richtingen op gaan. Gewoon een mooi bedrijf.