Testimonial

René Vogel - Kapitein

René Vogel
Geboren in: 1975
Werkzaam bij: Wagenborg Offshore
Sinds: 2018
Carriereniveau: professional

" Ik heb altijd genoten van het werken op Wagenborg schepen en ik vond het ook leuk om terug te gaan naar een kleinere offshore-organisatie".

"Ik begon mijn zeevarende carrière bij Wagenborg in 1997. Ik had net mijn opleiding afgerond en begon als een leerling op de Gaastborg. Daarna diende ik op een aantal schepen in de vloot, zoals de oude Kroonborg, Namai, Giessenborg, Roerborg, Dintelborg en Reestborg. Ik belandde in 2000 op de Schieborg waar ik lang met veel plezier heb gevaren. Uiteindelijk waren er binnen Wagenborg op dat moment  geen promotie-opties meer en daarom was mijn volgende stap buiten het bedrijf.

Ik heb altijd gezegd dat als ik iets anders zou doen, het in de baggersector  of in de offshore-industrie zou zijn. Niet lang daarna las ik dat Vroon DP-officieren in opleiding zocht, zodat die stap snel werd gezet. Sinds 2008 heb ik gewerkt op verschillende offshore schepen binnen Vroon. Het waren allemaal multifunctionele offshore ondersteuningsschepen die ook 'walk-to-work'-activiteiten hebben uitgevoerd in offshore windparken zoals BARD 1 en Global Tech 1. Uiteindelijk ben ik benoemd tot kapitein van de Vos Start, Vroon's walk-to-work vlaggenschip. Met bijna 100 mensen aan boord werkt het op het Walney Extension 3 windmolenpark in de Ierse Zee.  Maar na een tijdje wou ik graag iets nieuws doen

"Precies op dat moment belde Wagenborg crewing met de vraag of ik geïnteresseerd was om kapitein van het Kasteelborg te worden. Dat was ik zeker! " Ik heb altijd genoten van het werken op Wagenborg-schepen en ik vond het ook leuk om terug te gaan naar een kleinere offshore-organisatie. Het is een leuke uitdaging om nu te beginnen met twee walk-to-work-schepen en om vooruitgang te boeken op de walk-to-work-markt in de Noordzee.

De Koninklijke Niestern Sander-scheepswerf heeft uitstekend werk verricht met de Kasteelborg