Testimonial

Henk Zuur - Hoofdredacteur

Henk Zuur
Geboren in: 1950, Nederland
Werkzaam bij: Koninklijke Wagenborg
Sinds: 1968
Carriereniveau: professional

Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Mijn loopbaan

Op zeventienjarige leeftijd ben ik in 1968 als jongste bediende in dienst gekomen bij, zoals dat toen nog heette, E. Wagenborg’s Scheepvaart- & Expeditiebedrijf N.V. Na een jaar kreeg ik de kans om te gaan werken als waterklerk en declarant. In de loop der tijd ben ik me, naast het dagelijks werk, gaan inzetten voor de ‘Details’. Ongeveer tien jaar ben ik nu fulltime aan het werk als hoofdredacteur. Inmiddels is het meer dan een personeelsblad geworden, de ‘Details’ leeft binnen én buiten Wagenborg.

Mijn verhaal

Gedurende mijn inmiddels meer dan 45-jarige dienstverband heb ik mijn hobby’s (shipspotter, fotografie en tekstschrijver) met het werk kunnen combineren. Meestal in de avonduren en in de weekenden. Wagenborg Details is een glossy, fullcolor magazine dat een breed beeld geeft van Royal Wagenborg, zowel op lokaal als op internationaal gebied, van grote projecten tot kleine veelzeggende gebeurtenissen.

Als redacteur verheugt het me dat alle werknemers van Royal Wagenborg de Details een warm hart toedragen. Aan kopij heeft het me dan ook nooit ontbroken. Zelf heb ik affiniteit met de scheepvaart, maar nauwelijks kennis van kranen en vrachtwagens. Hoeft ook niet. Collega’s van o.a. Nedlift en Reining houden mij op de hoogte van ontwikkelingen en leveren altijd hun bijdragen.

Ook na mijn pensioengerechtigde leeftijd hoop ik de Details gedurende enkele jaren nog uit te kunnen brengen. Niet alleen omdat het werk gewoon leuk is, maar ook omdat Wagenborg een bedrijf ‘in beweging’ is en waar altijd iets te beleven valt.