Testimonial

Maarten ten Wolde - Senior Operations Manager

Maarten ten Wolde
Geboren in: 1964, Nederland
Werkzaam bij: Wagenborg Shipping
Sinds: 1995
Carriereniveau: professional

Je mag je eigen ontwikkeling vormgeven.

Mijn loopbaan

Ik heb voor Wagenborg bij andere rederijen gevaren, zowel als stuurman als machinist. Ik zag altijd al Wagenborg schepen varen. Ik ben een Noorderling en Wagenborg was en is nog steeds voor mij aan aantrekkelijke werkgever. Het is namelijk een groeiend bedrijf.

Ik ben bij Wagenborg binnen gekomen als Superintendent. Na 13 jaar gewerkt te hebben als Superintendent zag ik dat de zeevarenden beter opgeleid konden worden. Ik sprak deze ambitie uit en Wagenborg steunde dit idee. Ik ben toen Opleidingscoördinator geworden van de zeevarenden op de Crewing afdeling. De overgang van een Superintendent naar Crewing was wennen voor mij. Je bent ineens bezig met mensen i.p.v. materiaal.

De laatste tijd is er de behoefte ontstaan om de processen op de schepen te verbeteren. Daarom is er een functie voor mij in de maak, namelijk Senior Operations Manager.

Mijn verhaal

Wagenborg vraagt flexibiliteit van je en dat maakt het werk leuk. Ik ben namelijk niet een persoon die elke dag hetzelfde wil doen. Je wordt bij Wagenborg beoordeeld op je resultaten niet op je aanwezigheid. Het bedrijf is zo ingericht dat je je kunt ontwikkelen binnen je functie en daarbuiten. Je mag je eigen ontwikkeling vormgeven. Er zijn geen grenzen van wat je mag doen. Als er kansen zich voordoen waar de hele afdeling of het bedrijf van kan profiteren dan zetten we met zijn allen onze schouders eronder om die kansen te grijpen.

Binnen de Crewing afdeling moet je een de ‘drive’ hebben om je doelstellingen te halen. Soms moet je met gekke oplossingen komen. Je moet verantwoordelijkheid hebben en je moet vooruit kunnen denken. We zijn een echt team bij Crewing. We reizen soms samen als we dezelfde richting op moeten en ook naast het werk doen we vaak leuke dingen samen.

Elke keer als ik op een schip kom krijg ik de ‘kriebels’ om weer te gaan varen. Het is leuk om op het kantoor te zitten, maar je moet niet vergeten dat onze collega’s op de schepen ons geld verdienen. Wij zijn ervoor hun en we moeten hun de beste ondersteuning geven.