Testimonial

Simone ten Doesschate - HR-adviseur

Simone ten Doesschate
Geboren in: 1978, Nederland
Werkzaam bij: Koninklijke Wagenborg
Sinds: 2009
Carriereniveau: professional

Toen ik bij Wagenborg kwam was ik verbaasd over hoe sociaal en menselijk het er hier aan toe gaat.

Mijn verhaal

Het inwerken ging anders dan bij andere werkgevers. Er was niet een gekaderde functie voor mij, ik moest zelf mijn weg vinden binnen de afdeling. Er is wel een soort van natuurlijke taakverdeling. Iedereen kan en mag zijn ‘ei kwijt’ in het gebied wat hij zelf leuk vindt. Wij zijn op de afdeling zodanig verschillend dat we elkaar aanvullen.

Het kenmerkende van hier is dat je nieuwe dingen mag doen. Je krijgt het vertrouwen en je mag je ontwikkelen. Gewoon aan de slag met je boerenverstand. Verschillende initiatieven die ik samen met collega’s heb opgezet zijn: de corporate introductiedag (hier leer je collega’s kennen van alle divisies binnen Wagenborg), Management Development klassen (masterclasses), de invoering van competentiemanagement (functie specifieke competenties opgezet binnen verschillende bedrijfsonderdelen) en een traineeprogramma.

Hiervoor heb ik gewerkt bij een bedrijf met een Amerikaanse bedrijfscultuur en toen ik bij Wagenborg kwam was ik verbaasd over hoe sociaal en menselijk het er hier aan toe gaat. Als je ziek bent bellen ze niet om te controleren of je werkelijk ook ziek bent, maar bellen ze of ze je ergens bij kunnen helpen zodat je zo spoedig mogelijk weer beter bent.

Er is hier het besef dat werk en privé niet gescheiden zijn te houden. Als het privé niet goed gaat, dan gaat het werk ook niet goed. Iedereen weet dit en je krijgt ook de steun van je collega’s gedurende deze mindere tijden.

Mijn loopbaan

Tijdens de Noorderlink dagen hoorde ik dat er een P&O functie bij Wagenborg vrij kwam. Tijdens het eerste gesprek klikte het gelijk. De goede, open en ontspannen sfeer maakte indruk op mij. Na het eerste gesprek moest ik een assessment afleggen. Ik vond de uitkomsten in eerste instantie confronterend, maar als ik er op terugkijk dan geeft het inzicht in jezelf. Inzicht over je persoonlijkheid, sterke en minder sterke kanten, intelligentie, etc. Vanaf dit punt kun je starten met je ontwikkeling binnen Wagenborg. Na het tweede gesprek belde het afdelingshoofd me op de terugweg naar huis nog op dat ze me een aanbod wilden doen.