Testimonial

Wouter Siemerink - Project Engineer

Wouter Siemerink
Geboren in: 1980, Nederland
Werkzaam bij: Wagenborg Sleepdienst
Sinds: 2005
Carriereniveau: professional

Je zit niet alleen maar op het kantoor. Ik werk bijvoorbeeld bij klussen van soms -10 tot soms +30 graden.

Mijn loopbaan

In 2008 ben ik bij Wagenborg Nedlift afgestudeerd en kreeg ik een contract aangeboden om als trainee te komen werken. Het plaatsen van de Tjalk ‘Liberte’ in het hoofdkantoor van Wagenborg, was één van mijn eerste projecten. Als technisch trainee doe je vooral project ervaring op. Als onderdeel van het trainee programma heeft de directeur van Wagenborg Nedlift mij gevraagd om in Spanje te gaan werken als technische ondersteuner voor het kantoor in Madrid. Ik heb daar een super mooie tijd gehad en zou het zo weer doen. Mijn traineeship in Madrid eindigde en dus moest ik weer terug naar Nederland. Er was een vacature voor engineer bij Wagenborg Sleepdienst en heb gevraagd om daar als trainee aan de slag te kunnen. Na de periode als trainee ben ik daar in 2011 vast in dienst gekomen als project engineer.

Mijn verhaal

Als je bij Wagenborg Sleepdienst begint ben je altijd eerst in opleiding. Wat ik nu doe, leer je niet op school. Er spelen vele facetten mee in het werk waar je rekening mee moet houden en die je alleen in de praktijk kan leren. Het mooie aan het werk is dat ik veel vrijheid krijg en dat ik aan grote en uitdagende projecten werk.

Ik zit niet alleen maar op het kantoor. Ik begeleid ook projecten tijdens de uitvoering. Het is elke keer weer mooi als ik mijn overall aan kan doen en dat ik bij klussen van soms -10 tot soms +30 graden mee kan werken. Dat de klussen wereldwijd zijn, maakt het nog eens extra uitdagend. De komende jaren hoop ik samen met andere divisies binnen Wagenborg uitdagende en interessante projecten te mogen doen.