Sociaal jaarverslag

Wagenborg kijkt terug op een mooi en enerverend jaar. Een jaar waarin we ondanks economische uitdagingen trots mogen zijn op de behaalde resultaten waar we met elkaar verantwoordelijk voor zijn. Het is mooi om te zien dat we als bedrijf gewaardeerd en vertrouwd worden. Benieuwd naar het sociale beleid van Wagenborg? Op deze pagina kun je ons Sociaal Jaarverslag 2017 downloaden.

Wagenborg Way of Working

Om onze ambitie waar te maken en duurzame bedrijfsresultaten te realiseren, hebben we sterk betrokken mensen nodig. Mensen die een stapje harder willen lopen dan de rest. Bij Wagenborg vinden we het leuk om risico’s te nemen, om snel te handelen en flexibel te zijn. Hiervoor is een goede samenwerking essentieel. Hoe we dagelijks met elkaar, onze klanten en andere betrokkenen omgaan, definieert ons succes. We zijn blij dat we een organisatie zijn waarin mensen risico’s en verantwoordelijkheid durven te nemen en fouten niet hard worden afgestraft.

We vinden het belangrijk dat onze medewerkers ondersteund worden in hun werkzaamheden. Het HR-beleid is er daarom op gericht medewerkers in staat te stellen op een duurzame manier optimaal te kunnen presteren. Er was in 2017 veel aandacht voor de inzetbaarheid, gemotiveerdheid, vitaliteit en de veiligheid van onze medewerkers.

Sociaal beleid

In dit Sociaal Jaarverslag vind je een overzicht van onze aandachtspunten. Je leest ook hoe het is om bij Wagenborg te werken, zowel op kantoor als op een van onze schepen. Verschillende HR-onderwerpen worden toegelicht. Speciale aandacht vestigen we op het hoofdstuk over Health, Safety, Environment & Quality (HSEQ). Een overzicht van alle HR ken- en stuurgetallen is bijgevoegd.